Το κοστούμι έμεινε στο ράφι

Παραμονές των εκλογών της 25ης Ιουνίου είχαν αρχίσει διάφορες διαρροές αναφορικά με το ποιοι θα καταλάβουν διάφορα κρίσιμα υπουργικά πόστα με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συνέντευξή του να τρολάρει όσους έραβαν υπουργικό κοστούμι λέγοντας ότι το καλοκαίρι με τόσους γάμους και βαφτίσεις ένα καλό κοστούμι δεν θα πάει χαμένο.

Από τους πρώτους όμως, πριν και από τις εκλογές του Μαΐου, που έραψαν υπουργικό κοστούμι ήταν ο Σπήλιος Λιβανός, καθώς οι ψηφοφόροι του τον ήθελαν και πάλι υπουργό, ως ικανό που τον θεωρούν. Όμως τελικά αποδείχθηκε ανίκανος να διατηρήσει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και σε μια ιστορικών διαστάσεων εκλογική νίκη του κόμματός του κατετάγη τέταρτος πίσω από το Θανάση Παπαθανάση, που είχε πολιτική «προίκα» τη μία μόνο εκλογή από τις τρεις φορές που δοκίμασε να εκλεγεί δήμαρχος Ναυπάκτου.

Ο άλλοτε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πολιτεύτηκε προεκλογικά με τα σχέδια για τα αρδευτικά του Ύδωρ 2.0, που ακόμη δεν είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν, τη στιγμή που τα ΤΟΕΒ «χαροπαλεύουν» στα δικαστήρια για να κερδίσουν τα ασφαλιστικά κατά της ΔΕΗ για να μπορέσουν να ποτίσουν οι αγρότες. Και μοιραία από τη στιγμή που το έργο του ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε έναν αγροτικό νομό δεν είχε κανένα απτό αποτύπωμα έχασε την κούρσα της εκλογής.