Συστήνεται Λέσχη Φίλων της Βιοποικιλότητας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο BEST «Addressing joint Agro – and Aqua – Biodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development» («Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης») στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Interreg V/Α Ελλάδα Ιταλία (GR-IT) 2014-2020.

Το έργο πληροί έναν από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος, που είναι η βελτίωση των κοινών σχεδίων διαχείρισης και διακυβέρνησης για τη βιοποικιλότητα των παράκτιων και αγροτικών οικοσυστημάτων, εστιάζοντας στους φυσικούς πόρους και τις προστατευόμενες περιοχές, αναπτύσσοντας περιβαλλοντικά μέτρα προστασίας ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, προκειμένου να αποκατασταθεί η απώλεια βιοποικιλότητας στο έδαφος τους.

Στο πλαίσιο του έργου συστήνεται Λέσχη Φίλων της Βιοποικιλότητας, σκοπός της οποίας είναι η εξοικείωση των μελών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του αγροτικού και υδάτινου κόσμου μέσα από δράσεις προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος, με στόχο την ανάπτυξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης μέσω της κοινωνικής συναναστροφής με άτομα ιδίων ενδιαφερόντων. Εκτός από τη διάδοση και τη διατήρηση της εκάστοτε περιοχής, σημαντική βλέψη της λέσχης αποτελεί η ανάπτυξη του μορφωτικού, του τεχνικού και γενικά του επαγγελματικού επιπέδου των μελών της μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Λέσχη, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 τη δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://forms.gle/HZF2qrmzoRPDvbxp9

Η συμμετοχή στη Λέσχη είναι δωρεάν. Στο πλαίσιο λειτουργίας της Λέσχης θα λάβουν χώρα διαδικτυακές συναντήσεις/ εκπαιδεύσεις με αντικείμενο την καλύτερη κατανόηση των αποτελεσμάτων του έργου BEST, τους τρόπους παρέμβασης σε περιπτώσεις ανάγκης, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα.