Σε αδιέξοδο το ΠΑΣΟΚ : Ούτε η «out of the box» υποψηφιότητα δικηγόρου

Δεν βγήκε λευκός καπνός από τη χθεσινή σύσκεψη των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης συζήτησε με τις οργανώσεις του κόμματος από τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας τόσο για τις περιφερειακές όσο και για τις δημοτικές εκλογές, όμως οι όποιες αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στηριχθούν θα παρθούν κεντρικά από το κόμμα και το Νίκο Ανδρουλάκη, ιδίως για τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.

Και δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που αναλώθηκε στην αναμέτρηση των εθνικών εκλογών, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία για ό,τι έπεται, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην υπάρξουν ανακοινώσεις για πολλούς επαρχιακούς Δήμους. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, ενάμισι μήνα πριν την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο και το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει ποιον θα στηρίξει στο Δήμο Αθηναίων.

Στο Δήμο Αγρινίου παρά τις κινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα η δυστοκία που καταγράφεται -από τη στιγμή που η Χριστίνα Σταρακά «μετακόμισε» στη Βουλή- για την ανεύρεση υποψηφίου, δεν έχει ξεπεραστεί. Το προηγούμενο διάστημα φάνηκε ότι «εξαντλήθηκαν» οι πιθανές λύσεις με «συνήθεις υπόπτους», δηλαδή γνωστά αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη της περιοχής.

Τις τελευταίες όμως δύο εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο ασχολήθηκε έντονα με μια «out of the box» δυνητική υποψηφιότητα. Πρόκειται για γνωστό δικηγόρο του Αγρινίου, που μέχρι σήμερα δεν έχει απολύτως καμία εμπλοκή με την ενεργό πολιτική ή τα δρώμενα κάποιου κόμματος. Αυτές τις ημέρες λοιπόν στελέχη του κόμματος πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επαφές μαζί του, στις οποίες μάλιστα το κόμμα παρουσιάζονταν κάθε φορά με αναβαθμισμένη εκπροσώπηση, με προφανή σκοπό να εξαντληθούν τα περιθώρια πίεσης, ώστε αυτή η υποψηφιότητα να πάψει να είναι δυνητική.

Μολαταύτα το «γλυκό δεν έδεσε», με το νομικό του Αγρινίου να επικαλείται το λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Πάντως ίσως έχει κάποια αξία το γεγονός ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στο γνωστό νομικό και το ΠΑΣΟΚ έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, που δεν αποκλείεται στο άμεσο πολιτικό μέλλον να αποδειχθεί ότι οι δύο πλευρές απλώς είπαν εις το επανιδείν…

Σε κάθε περίπτωση σε ό,τι αφορά το προσεχή Οκτώβριο μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πλέον πιο ορατό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην έχει κάποιον δικό του υποψήφιο για τη δημαρχία στο Αγρίνιο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, τότε σίγουρα σε τοπικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κάνει μια ενδοσκόπηση για το πώς έφτασε στο σημείο σε ένα Δήμο που άλλοτε ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος να μην έχει δικό του συνδυασμό.