Πότε πετιέται η κομματική ταυτότητα;

Κουίζ για υποψιασμένους

“Αναστέλλω την κομματική μου ιδιότητα από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας δημοτικής θητείας, αφήνω την κομματική μου ταυτότητα εκτός του πεδίου της ΤΑ και στρατεύομαι για μια ακόμη φορά για την υπεράσπιση της τοπικής δημοκρατίας, του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του στρατηγικού και αναντικατάστατου στόχου της που είναι η αποκέντρωση”. Τάδε έφη σήμερα ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, με το κάλεσμά του για την υπεράσπιση του υπερκομματικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο είναι έμπλεο από αναφορές στη “δημοκρατική παράδοση” του Αγρινίου, έτσι όπως τη εννοεί ο ίδιος φυσικά.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πέταξε σήμερα την κομματική του ταυτότητα και όχι στις 8 Μαΐου που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ; Εξάλλου τότε ήταν που μας ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δικτύου Ενεργών Πολιτών να μπει αυτός μπροστά στην προσπάθεια για την “υπερκομματική αυτοδιοίκηση”.

Μήπως ο Δ. Τραπεζιώτης πετάει σήμερα την κομματική του ταυτότητα, επειδή σήμερα το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει για τις δημοτικές εκλογές με ορατό το ενδεχόμενο να μην έχει υποψήφιο από τις τάξεις του;