Με αφορμή τις πυρκαγιές ακούσαμε στα τελεβίζια κάποιους δημοσιογράφους να ρωτούν τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής τι έκαναν με τα χρήματα που πήραν για πυροπροστασία.
Να δώσουν απολογισμό και οι δήμαρχοι, βεβαίως αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε αν τα χρήματα που δίνονται φτάνουν έναντι των ελλείψεων που υπάρχουν. Γιατί μόλις 23εκατ. ευρώ ήταν η επιχορήγηση των 325 δήμων.
Και ο δήμος Αγρινίου, ενδεικτικά αναφέρουμε, που είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά δήμος της Αιτωλοακαρνανίας και με έκταση σχεδόν όση ο νομός Πρεβέζης, πήρε 150.000ευρώ. Με έκταση 1.247 τετραγωνικά χιλιόμετρα αντιστοιχούν 120 ευρώ για πυροπροαστασία σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο. Τι θαύματα μπορεί άραγε να κάνει κάποιος με 120 ευρώ;
Καλή η πρόληψη και τα μέτρα πυροπροστασίας, αλλά χρειάζονται και λεφτά. Και λεφτά για πυροπροστασία δεν υπάρχουν από καμία κυβέρνηση.