Γ. Παπαναστασίου για κλείσιμο ΕΛΤΑ: Για ποια αποκέντρωση μιλάμε

Στα λουκέτα των ΕΛΤΑ αντιδρά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που συνεδρίασε την Τετάρτη. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρενέβη και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το κλείσιμο των υποκαταστημάτων.

«Ο δήμος Αγρινίου έχει 68 κοινότητες με κάποιες να βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Αγρίνιο, το θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει αυτό το πράγμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαναστασίου για το θέμα των ΕΛΤΑ και εξήγησε πολλά από τα υποκαστήματα που κλείνουν, όπως συμβαίνει και με αυτό της Ματαράγκας, δεν εξυπηρετούν μια μόνο κοινότητα, αλλά μια ολόκληρη περιοχή, συνήθως από 10 ή και περισσότερα χωριά.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις 15 – 20 χλμ» ανέφερε ακόμη και ο Δήμαρχος Αγρινίου θυμίζοντας παράλληλα ότι πρόσφατα έκλεισαν και υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς σε τέτοιες περιοχές «και τώρα θέλουμε να κλείσουμε και το ταχυδρομείο». Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ συνιστά «απαξίωση των χωριών» εκτίμησε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε : «Για ποια αποκέντρωση μιλάμε όταν κλείνουν όλες οι δομές και αδειάζουν τα χωριά».