Ανάπλαση… στα καινούργια πεζοδρόμια

«Τι έτι χρείαν έχομεν αναπλάσεων;»

Τελικά οι δρόμοι των ελληνικών πόλεων βρίσκονται σε μια αέναη ανάπλαση. Και αν δεν λύσουμε το πρόβλημα με το να σκάβει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια ο κάθε φορέας (Δήμος, ΔΕΔΔΗΕ, εταιρεία ύδρευσης, τηλεπικοινωνίας κτλ) κάθε τρεις και λίγο, τότε μάλλον δεν χρειάζονται αναπλάσεις. Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του 1950 και το αίτημα προς τους δημάρχους να είναι όχι οι αναπλάσεις, αλλά να καταβρέχουν τους χωμάτινους δρόμους για να μη μας φάει η σκόνη.

Τα πεζοδρόμια της φωτογραφίας είναι από την οδό Οδυσσέα Ελύτη στο Αγρίνιο, που η ανάπλασή της βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ο δρόμος έχει στρωθεί και περιμένει την άσφαλτο. Τα… καινούργια πεζοδρόμια είχαν ζωή πάνω – κάτω τρεις εβδομάδες, μέχρι που ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ να σκάψει. Και, εντάξει, θα αντικατασταθούν οι πλάκες του πεζοδρομίου και μάλλον δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ούτε στο έργο που εκτελεί ο Δήμος στο σημείο αυτή την περίοδο.

Πόσο όμως άστοχο είναι όλο αυτό το σκηνικό; Μάλλον όμως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Αυτό το χούι, δεν θα σταματήσει.