Ο γκαζιάρης… Χατζηδάκης και η ξεχασμένη όπισθεν στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Τη γενική διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ στο Μοσχάτο επέλεξε από τους εποπτευόμενους φορείς και υπηρεσίες να επισκεφθεί πρώτα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Με τον τρόπο αυτό επιδίωξε να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής: «Το αυτοκίνητο της κυβέρνησης δεν έχει όπισθεν στο θέμα της φοροδιαφυγής…» δήλωσε παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τους φορολογικούς ελέγχους που γίνονταν εκείνη την ώρα σε περιοχή της χώρας. Γκαζιάρης… ο υπουργός.

Πάντως, μακάρι, το αυτοκίνητο της κυβέρνησης… να πάρει μπρος και στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των υγρών καυσίμων.Πάνω από μία δεκαετία το σύστημα εισροών εκροών είναι τυφλό με την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ να μην μπορεί να λαμβάνει on time τα δεδομένα από τις ποσότητες καυσίμων που μπαίνουν και βγαίνους στις δεξαμενές των πρατηρίων και άλλες εγκαταστάσεις.

Γνωστές είναι επίσης και οι πολυετείς καθυστερήσεις στην εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης GPS σε πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών….

Και ρωτάω λοιπόν: «Η οπισθέν… εδώ θα απεμπλακεί από το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου της κυβέρνησης…;»

πηγή : ot.gr