Μάριε, κλείνει η ΜΕΘ…

Θέμα ολίγων εβδομάδων είναι το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου από τη στιγμή που η διευθύντριά της επιμένει στην παραίτηση της. Και ενώ το θέμα ήρθε μετ’ επιτάσεως στη δημοσιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στο πρόβλημα από το κυβερνητικό στρατόπεδο και δη τους βουλευτές της ΝΔ.

Παραδόξως δεν υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από τον πρώτο σε σταυρούς βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια είχε κάνει πάμπολλε παρεμβάσεις -και σωστές εκ του αποτελέσματος- για το ζήτημα της ΜΕΘ Αγρινίου. Αρχής γενομένης από τα τραγικά αποτελέσματα της ΜΕΘ κατά την περίοδο της πανδημίας με το Μάριο Σαλμά να απειλεί με ποινικές ευθύνες ακόμα και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ακόμα και πριν από μερικούς μήνες, λίγο πριν την επαναλειτουργία της ΜΕΘ ο Μάριος Σαλμάς είχε κάνει λόγο για τρομακτικές και μη αποδεκτές συνέπειες από την παύση λειτουργίας της ΜΕΘ, επικρίνοντας μάλιστα τους χειρισμούς του διοικητή του Νοσοκομείου -που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ- κάνοντας λόγο για λανθασμένες αποφάσεις από την πλευρά του διοικητή και σχολιάζοντας πως του ανατέθη αυτή η κρίσιμη αποστολή χωρίς να έχει καμία εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων.

Όλες αυτές οι αντιδράσεις του Μάριου Σαλμά κατά το πρόσφατο παρελθόν βρήκαν σημαντική απήχηση σε μία μεγάλη μερίδα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και πιθανότατα να συνετέλεσαν σε κάποιο βαθμό στο να ανακτήσει την πρωτιά στους σταυρούς στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Μετά τις εκλογές όμως στην πλευρά Σαλμά έχει πέσει σιωπητήριο για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπως βέβαια και στους άλλους δύο βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου στην Αιτωλοακαρνανία.

Που είναι τώρα ο Μάριος Σαλμάς να μας πει τι ακριβώς γίνεται, όταν οι αρμόδιοι χρειάστηκαν την παραίτηση της διευθύντριας της ΜΕΘ και την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου για να στείλουν επείγον αίτημα στο Υπουργείο για την προκήρυξη των δύο κενών θέσεων γιατρών, που παραμένουν κενές για περισσότερο από ένα χρόνο;

Για το Μάριο Σαλμά η μόνη είδηση που προέκυψε μετά τις εκλογές είναι ότι ο ίδιος αναλαμβάνει με την ιδιότητα του καθηγητή της ορθοπεδικής αμισθί την επίβλεψη του ιατρικού τιμ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε κάποια στιγμή μετά τα γόνατα των ποδοσφαιριστών μας ο Μάριος Σαλμάς να ασχοληθεί και με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου.