Οlympian Land : Πάλαιρος [HDvideo]

Απέναντι από το νησί της Λευκάδας, δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση 15 λεπτών και 15 χιλιομέτρων νότια της Βόνιτσας, η –παλιότερα γνωστή και ως Ζαβέρδα– παραθαλάσσια αυτή κωμόπολη, έχοντας στα πόδια της το Ιόνιο πέλαγος, θεωρείται ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός με εντυπωσιακές αναπτυξιακές προοπτικές.

Το γραφικό της λιμανάκι, με πλειάδα μαγαζιών παραλιακά, η οργανωμένη μαρίνα της, τα πλακόστρωτα δρομάκια της και κυρίως οι κρυστάλλινες και πεντακάθαρες παραλίες της –Βαθυαβάλι, Βαρκό, Πογωνιά κάποιες εξ αυτών– δημιουργούν μια απαράμιλλη… νησιώτικη ατμόσφαιρα.

Η απίστευτα γοητευτική εναλλαγή της γεωμορφολογίας της –που περιλαμβάνει, πέραν των παράκτιων εντυπωσιακών ζωνών της, από πεδινές εκτάσεις και ορεινούς όγκους μέχρι λίμνες και αρμυρόβαλτους– και τα ιστορικά μνημεία της –με το κάστρο στην «Κεχροπούλα» να ξεχωρίζει ως σημαντικό δείγμα της ακαρνανικής οχυρωματικής τέχνης– αναδεικνύουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα της.

Πολύτιμος θησαυρός για ιστιοπλόους, κρυφό μυστικό για τους λάτρεις των καταδύσεων και της πεζοπορίας και θέρετρο αξιώσεων για όσους αγαπούν την καλή ζωή, η Πάλαιρος αποτελεί ανεπεξέργαστο διαμάντι προς ανακάλυψη.