Παραλία Κρυονέρι

Από τις αξιοπρόσεκτες παραθεριστικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ο παραθαλάσσιος αυτός οικισμός, επίνειο του χωριού Γαλατάς, «βαφτίστηκε» έτσι επειδή, σύμφωνα με τους ντόπιους, κάποιες από τις άφθονες φυσικές πηγές της περιοχής έχουν πολύ κρύα νερά.

Δυτικά του Μεσολογγίου, ανατολικά της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου, στο νότιο άκρο του νομού και νοητά απέναντι σχεδόν από την πόλη της Πάτρας, χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό τοπίο που αποκαλύπτεται καθώς οι πρόποδες του –αγαπημένου των αναρριχητών ανά την Ελλάδα– βουνού της Βαράσοβας βυθίζονται με τις κατακόρυφες βραχώδεις πλαγιές τους στην ακτή.

Μικρό λιμανάκι που φιλοξενεί ψαροκάικα και σκάφη αναψυχής, καφέ, ουζερί, ψαροταβέρνες και πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή και μια πλαζ οργανωμένη, με ψιλό βοτσαλάκι και αμμουδερή, με αβαθή νερά, φιλική προς τα παιδιά, καθιστούν το Κρυονέρι πόλο έλξης για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. Λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ αλλά και της αναρρίχησης αποτελούν επίσης τακτικούς επισκέπτες του.