Συνδυάζουν μπίζνες με διακοπές οι οικογένειες Μητσοτάκη – φον ντερ Λάιεν;

Το ελληνικό κράτος με τις ευλογίες της κυβέρνησης έχει δώσει 32.000.000 € στην εταιρία του Χάικε φον ντερ Λάιεν

Μπορεί η χώρα να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι και το επιτελικό κράτος να έχει μετατραπεί στο No1 ανέκδοτο του φετινού καλοκαιριού, όμως αυτό φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος τα καλοκαιρινά μπάνια του.

Για να αποφύγει, όμως, τον κίνδυνο της πλήξης από την παρατεταμένη ξεκούραση και τα μπάνια στα όμορφα Χανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως αποφάσισε να φιλοξενήσει σε ένα από τα όμορφα σπίτια που διαθέτει η οικογένεια υψηλά ιστάμενους καλεσμένους, συνδυάζοντας τις διακοπές με τις μπίζνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κρητικά μέσα, το βράδυ του Σαββάτου καλεσμένη του Ελληνα πρωθυπουργού και της συζύγου του ήταν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με τον άντρα της. Ετσι, έπειτα από τις ολιγοήμερες διακοπές τους στη Κρήτη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο σύζυγός της Χάικε φον ντερ Λάιεν συνάντησαν τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του.

Επιβεβαιώνοντας τη φήμη του φιλόξενου λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από κοινού με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κάλεσε την Ευρωπαία πολιτικό σε δείπνο στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Επιτροπής βίωσε από πρώτο χέρι την κρητική φιλοξενία, καθώς είχε την τύχη να γευτεί την κρητική κουζίνα, να απολαύσει τα τοπικά ποτά, αλλά και να διαμείνει στη βίλα της οικογένειας Μητσοτάκη που έχει θέα τη Σούδα.

Η σχέση μεταξύ της οικογένειας Μητσοτάκη, της οικογένειας Φον ντερ Λάιεν αλλά και του ελληνικού κράτους κρατάει καιρό και μάλλον δεν είναι τόσο αθώα όσο επιχειρείται να παρουσιαστεί από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης.

Στη πραγματικότητα, ένας δεσμός από μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ με θύμα τον κρατικό κορβανά ενώνει τις δύο πλευρές και δίνει μια διαφορετική διάσταση στο προχθεσινό δείπνο. Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τον Μάρτιο του 2022, το ελληνικό κράτος με απόφαση της κυβέρνησης είχε αποφασίσει να χρηματοδοτήσει με 32.000.000 ευρώ την κοινοπραξία εταιριών Theracell Laboratories IKE, στην οποία συμμετέχουν η ελληνική Theracell Α.Ε. και η εισηγμένη στο Nasdaq, Orgenesis Inc. Κι αυτό διότι στην Orgenesis Inc είναι στέλεχος ο Χάικε φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αξίζει, μάλιστα, να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη εταιρία στελεχώθηκε από πρώην εργαζομένους της Pfizer, ενώ και οι βασικοί μέτοχοί της είναι οι ίδιοι με αυτούς του φαρμακευτικού κολοσσού που θησαύρισε από τα γνωστά εμβόλια για τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα, ο Χάικε φον ντερ Λάιεν είναι medical director στην εταιρία Orgenesis, η οποία ασχολείται με κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, ενώ ο αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρίας, Βίνστεντ Βαντάμ, αποτελεί δυνατό όνομα στο φαρμακευτικό λόμπι, με οκταετή προϋπηρεσία και στην Pfizer, μεταξύ άλλων.

Η κοινοπραξία Theracell Laboratories IKE και Orgenesis Inc είχε δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και κατά το παρελθόν, συγκεκριμένα το 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της με τον ιατρικό όμιλο Υγεία, για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών. Τότε, βέβαια, ο Χάικε φον ντερ Λάιεν ήταν απλά μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της εταιρίας. Τον Δεκέμβριο του 2020, έναν χρόνο, δηλαδή, αφότου η σύζυγός του ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προήχθη, αναλαμβάνοντας διοικητικό και, σαφώς, πιο δραστήριο ρόλο.

πηγή : newsbreak.gr