Προσβάσιμο και ανανεωμένο μετά από χρόνια το Πάρκο

Επισήμως το έργο της ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ανεπίσημα όμως το Πάρκο είναι ήδη προσβάσιμο στους κατοίκους της πόλης, μετά από αρκετά χρόνια που μεσολάβησαν και ο χώρος έμεινε κλειστός, είτε κατά τη διάρκεια της προ δεκαετίας παράνομης ανάπλασης, είτε στη συνέχεια λόγω των εργασιών που ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο.

Οι τελευταίες εργασίες

Οι τελευταίες πινελιές που απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κηποθέατρο, να τοποθετηθούν οι νέες θύρες στις εισόδους του Πάρκου και να επανατοποθετηθούν οι προτομές της οικογένειας Παπαστράτου, που κοσμούσαν το χώρο της κεντρικής εισόδου.

Το τμήμα από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος μέχρι το κηποθέατρο έχει διαμορφωθεί, εξάλλου εκεί έχει δημιουργηθεί νέα παιδική χαρά, ωστόσο οι δενδροφυτεύσεις που έγιναν θα χρειαστούν ακόμη χρόνο, προκειμένου να δώσουν άλλη εικόνα στο συγκεκριμένο χώρο του Πάρκου.

Οι εργασίες στον υπόλοιπο χώρο του Πάρκου, στα πλαίσια της ήπιας ανάπλασης, έχουν ολοκληρωθεί με τη διαμόρφωση και την επίστρωση των μονοπατιών, τα παγκάκια, τα καλάθια απορριμμάτων και το νέο ηλεκτροφωτισμό, που τοποθετήθηκαν.

Η φύλαξη

Ο Δήμος Αγρινίου όσο τυπικά το Πάρκο είναι εργοτάξιο έχει τοποθετήσει νυκτερινή φύλαξη στο χώρο. Εντούτοις δεν έλειψαν κάποια περιστατικά μικροβανδαλισμών στα δεντρόσπιτα που τοποθετηθήκαν για καλλωπιστικούς λόγους, σε κορμούς δέντρων που έπρεπε να κοπούν, καθώς και στην παιδική χαρά.

Η φύλαξη του χώρου στη συνέχεια θα επεκταθεί σε 24ωρη βάση, ενώ προοπτικά όταν αναθεωρηθεί η διαχειριστική μελέτη του Πάρκου, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, ο Δήμος Αγρινίου, θα έχει τη δυνατότητα να περιλάβει σε αυτή τη φύλαξη, αλλά και τη συντήρηση του χώρου και αναλόγως να προβεί και σε μακροχρόνια ανάθεση αυτών των υπηρεσιών.

Πάρκο Αγρινίου – Ανάπλαση