Η σπάνια, αλλά εξηγήσιμη, περίπτωση της Μαρίας Σαλμά

Σπάνια περίπτωση η Μαρία Σαλμά. Κάθε εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση τη βρίσκει και σε διαφορετικό μετερίζι. Το 2014 στο δήμο Αγρινίου, το 2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τώρα, το 2023, στο δήμο Αμφιλοχίας.

Μάλλον έχει μία αίσθηση του ανικανοποίητου η Μαρία Σαλμά, καθώς φαίνεται ότι δεν έμεινε ικανοποιημένη ούτε από τη θητεία της ως αντιδήμαρχος του Αγρινίου, ούτε από τη θητεία της ως αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η Μαρία Σαλμά δεν κατέρχεται για την ανατροπή, όπως συνέβη το 2014 και το 2019, στο δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια, αλλά συμμετέχει στην προσπάθεια για την επανεκλογή του Γιώργου Κατσούλα στη δημαρχία της Αμφιλοχίας.

Προφανώς η ίδια αισθάνεται μία μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για να αλλάζει με τόση ευκολία μετερίζια. Και σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι αδελφή του μακροβιότερου και πρώτου σε σταυρούς κυβερνητικού βουλευτή. Πάντως το παράδοξο εδώ για έναν αιρετό της Αυτοδιοίκησης, που μάλιστα διατέλεσε σε πόστα ευθύνης, είναι ότι αλλάζοντας συνεχώς μετερίζι δεν μπήκε στη διαδικασία να κριθεί για τα πεπραγμένα του.