Φεστιβάλ υποδοχής για τους λιγοστούς φοιτητές μη εκλκυστικών Τμημάτων

Το Πανεπιστήμιο Πατρών για δεύτερη φορά φέτος θα διοργανώσει Φεστιβάλ υποδοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε κάτι τέτοιο από το Πανεπιστήμιο και περιορίστηκε στην Πάτρα. Φέτος όμως, όπως πληροφορείται η στήλη, εκδηλώσεις στα πλαίσια αυτού του Φεστιβάλ θα γίνουν για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Και είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι οι Αρχές του Πανεπιστημίου αποφάσισαν να μην περιορίσουν αυτή τη θετική πρωτοβουλία μόνο εντός των τειχών της Πάτρας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο Αγρίνιο αυτή η υποδοχή αφορά περίπου 130 φοιτητές για δύο πανεπιστημιακά τμήματα και στο Μεσολόγγι 50 φοιτητές για επίσης δύο τμήματα. Και αυτοί οι αριθμοί αφορούν τους επιτυχόντες στα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία. Ο πραγματικός αριθμός των φοιτητών μπορεί να είναι και μικρότερος.

Την ίδια ώρα το ΔΙΕΚ Αγρινίου ετοιμάζεται να εγγράψει περισσότερους από 300 σπουδαστές για τις 10 ειδικότητες στις οποίες προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση. Mήπως θα πρέπει όμως το Πανεπιστήμιο Πατρών εκτός από το φεστιβάλ υποδοχής των φοιτητών να πάρει και μέτρα για να καταστήσει πιο εκλκυστικά τα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας;