Οι χάρες του επιτελικού κράτους

Ανείπωτη – και παράπλευρη – τραγωδία του πύρινου κλοιού στην περιοχή του Εβρου, είναι οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν. Τι μπορεί να πει κανείς. Τα λόγια έχουν χάσει πια τη σημασία τους. Πάντως ο επίσημος απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ημερών είναι 20 νεκροί, από τους οποίους οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν, ένας ακόμη μετανάστης στη Λευκίμμη Έβρου που επίσης βρέθηκε νεκρός και ένας έλληνας κτηνοτρόφος από το Πρόδρομο Βοιωτίας (κατέληξε από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του).

Επιτελικό
Το επιτελικό κράτος, όμως, έχει ξεδιπλώσει όλες τις … χάρες του! Χιλιάδες δεινοπαθούντες πολίτες αυτής της χώρας έχουν διηγηθούν άπειρα περιστατικά κυβερνητικής αβελτηρίας. Πλέον θα αναφέρονται ξεχωριστά οι περιοχές που δεν καίγονται! Και η Αττική στις φλόγες. Από τον Ασπρόπυργο στη Φυλή, στα Ανω Λιόσια και σε κίνδυνο πάλι η Πάρνηθα.

Μεγαλοδύναμος
Τελικά σ΄ αυτή τη χώρα επιβιώνουμε από τύχη. Για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω φαίνεται πως ο Μεγαλοδύναμος μας έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Δεκτές πλέον μόνο μεταφυσικές εξηγήσεις – ο ορθολογισμός πάει περίπατο….

Ανθρακες
Και εκεί που περίμενε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να απολαύσει όλα τα επικοινωνιακά εύσημα για την αναβάθμιση της χώρας με την περίφημη συνάντηση των ηγετών των – ο Θεός να τα κάνει – Δυτικών Βαλκανίων, τελικώς η ελπίδα του κάηκε στις φλόγες της Θράκης. Κι όχι μόνο….

Ντεκόρ
Εχω όμως την υποψία πως η συνάντηση των ηγετών έγινε για να υπάρχει ένα αξιοπρόσεκτο ντεκόρ στη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντομίρ Ζελένσκι. Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης φοβάμαι ότι θα διαπιστώσουμε σύντομα….

πηγή : ot.gr