Moιράζει άκυρα… το «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

«Σε όσους επιθυμούν να πλειοψηφήσουν σε αυτό το Δήμο», έδωσε απάντηση ο επικεφαλής του «Ανυπότακτου Αγρινίου» Λευτέρης Τηλιγάδας στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Το Ανυπότακτο Αγρίνιο έχει πραγματικά αξιοζήλευτα τσαμπιά, δεν είναι όμως για κόψιμο, έτσι όπως περνά ο κάθε διαβάτης να κόβει και από ένα» είπε με νόημα και πρόσθεσε ότι «το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” θα είναι εδώ και τον Ιανουάριο του 2024». Αυτή είναι η απάντηση όπως είπε ο Λευτέρης Τηλιγάδας «σε όσους μας χτυπούν την πόρτα για να τραβήξουν ανθρώπους».

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε –κακώς μάλλον- η εντύπωση πως το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» λόγω των δυσκολιών που βάζει ο εκλογικός νόμος δεν θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Η δήλωση όμως του Λευτέρη Τηλιγάδα δείχνει πως το Ανυπότακτο Αγρίνιο θα είναι και πάλι παρών.

Και ως φαίνεται πολύ σύντομα θα έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις από το “Ανυπότακτο Αγρίνιο”, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συγκρότησης του συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι συλλογικές διεργασίες για την επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, με αρκετά πιθανό το σενάριο είτε ο Λ. Τηλιγάδας, είτε ο Στ. Μερμίγκης να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου από την πλευρά της δημοτικής παράταξης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη το Ανυπότακτο Αγρίνιο και ιδιαίτερα ο Στέλιος Μερμίγκης βολιδοσκοπήθηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν σε άλλο δημοτικό ψηφοδέλτιο. Υπήρξαν τουλάχιστον τρεις προτάσεις…!! Δηλαδή σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήθελαν το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» ή κάποιους ανθρώπους του, καθώς το 2,7% που πήρε στις προηγούμενες εκλογές δεν είναι καθόλου άσχημο για να το προσθέσει κάποιος στις δυνάμεις του. Μάλιστα προ ημερών υπήρξε και δημόσιο κάλεσμα συνεργασίας από το συνδυασμό Τραπεζιώτη προς τα αυτοδιοικητικά σχήματα που δυσκολεύονται με τα εμπόδια του εκλογικού νόμου.

Αλλά οι… «ανυπότακτοι» τελικά φαίνεται ότι θα παραμείνουν ανυπότακτοι και ανένταχτοι… Εξάλλου, η αύξηση των δυνάμεων κατά 0,3%, δηλαδή περίπου 150 ή 200 ψηφοδέλτια, δεν είναι κάποιος δυσθεώρητος στόχος… το αντίθετο.