Kαι εμείς φαντασιωνόμαστε ότι ο (γκρίζος) λύκος θα γίνει αρνάκι

Την επανεκκίνηση του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν, όπως ανέφεραν στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης.

Είναι απαραίτητο «να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν και να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά που μας χωρίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης. Είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακό ότι η ελληνική πλευρά δεν βλέπει ή κάνει ότι δεν πρέπει ότι υπάρχει μια διαφορά αντιλήψεων με την Τουρκία που είναι χαοτική. Γιατί, η Ελλάδα δηλώνει «αγκυροβολημένη» στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ η Τουρκία που και που το επικαλείται σε καθαρά και μόνο ρητορικό επίπεδο, αφού μέχρι τώρα αρνείται να αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Αντιθέτως η Τουρκία στην Κύπρο, συνεχίζει να λειτουργεί ως γκρίζος λύκος, με το άνοιγμα των Βαροσίων και την επίθεση στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, παραβιάζοντας ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και αυτά εμείς προσποιούμαστε ότι η Τουρκία τα κάνει στην Μαγαδασκάρη και όχι στην Κύπρο μας… και για κάποιο απροσδιόριστο λόγο πιστεύουμε ότι ο (γκρίζος) λύκος θα γίνει αρνάκι.