Με μηνύματα αισιοδοξίας η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Μεσολόγγι

Τα κουδούνια χτύπησαν και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και στο Μεσολόγγι. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να μπουν ξανά σε ρυθμό μάθησης και δημιουργίας.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος παρέστη στον αγιασμό του Καλλιτεχνικού Σχολείου καθώς και στον αγιασμό του 1ου Λυκείου της πόλης του Μεσολογγίου, όπου παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, εξέφρασε δια ζώσης θέρμες ευχές στους μαθητές και τους καθηγητές για ένα δημιουργικό εποικοδομητικό και ευχάριστο σχολικό έτος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Κώστας Λύρος παρότρυνε τους μαθητές να συνεργαστούν στενά με τους καθηγητές και τους γονείς τους για την επίτευξη του καλυτέρου δυνατού αποτελέσματος ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας είναι κοντά σας για να σας δώσουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεστε για να αναπτύξετε την προσωπικότητα σας, να διευρύνετε το νου σας και να αποκτήσετε σημαντικές γνώσεις που θα συμβάλουν στην μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική σας πορεία.

Το σχολείο είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να επικρατεί η αγάπη, η γνώση και η οργάνωση  και μέσα σε αυτό το περιβάλλον όλοι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.Εμείς οφείλουμε να είμαστε και θα είμαστε πάντα υποστηρικτές στις ανάγκες των σχολείων μας. Πρώτα τα παιδιά μας. Πρώτα τα σχολεία μας».

Με μηνύματα αισιοδοξίας  η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς