Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Από αποτυχία σε αποτυχία

Κάτι φταίει σίγουρα. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2021 από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι σε αυτό το σύντομο βίο του με διαφορά το πιο αποτυχημένο Υπουργείο ίσως όχι μόνο αυτής της Κυβέρνησης, αλλά συνολικότερα στη Μεταπολίτευση.

Σε όλες μα όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκε το Υπουργείο, είτε μιλάμε για πυρκαγιές, πλημμύρες ή χιονιάδες ο βαθμός του είναι κάτω από τη βάση. Φταίει θα μπορούσε να πεις η κλιματική κρίση και η ιστορικότητα των φαινομένων που λαμβάνουν χώρα. Υπάρχει οπωσδήποτε αυτή η παράμετρος, όμως θα περίμενε κανείς να υπάρχει και μια μικρή βελτίωση από κρίση σε κρίση. Συμβαίνει όμως το αντίθετο και από κρίση σε κρίση οι επιδόσεις του Υπουργείου είναι χειρότερες.

Φταίει ίσως η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων με άλλα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, όπως λένε πολλοί; Ό,τι και να φταίει η κυβέρνηση οφείλει να το βρει και να το διορθώσει. Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση στην επόμενη αποτυχημένη διαχείριση κρίσης δεν θα μπορέσει να «συνέλθει»…