«Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον εκλογέα…»

Στην αγία Γραφή υπάρχει το παράγγελμα «Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν». Στις εκλογές αυτό γίνεται «ευλογείτε τον εκλογέα»… Βέβαια τη συγκεκριμένη πρακτική την έχει τερματίσει ο κατά δήλωσή του άθεος Τσίπρας, που αμόλαγε περιστέρια των Θεοφανείων.

Εδώ στο Αγρίνιο ευτυχώς οι υποψήφιοι δεν κυνικοί και αδίστακτοι, όπως ο Τσίπρας. Γιατί, πρώτα και κύρια είναι όντως χριστιανοί ορθόδοξοι. Αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνουν. Δεν χρειάζεται να συνοδεύουν τις επίσημες ανακοινώσεις των συνδυασμών τους με φωτογραφίες των ιδίων να ανάβουν κεριά, να σταυροκοπιούνται και να προσκυνούν εικόνες.

Είναι κατανοητό. Η “Νίκη” στο Αγρίνιο είχε μεγάλα τηρουμένων των αναλογιών ποσοστά, η “Ενωμένη Ρωμιοσύνη” επίσης είναι “δυνατή”. Η τοπική Εκκλησία μετά την εκδημία Κοσμά βρίσκεται σε νέα εποχή και οι εκκλησιαστικές ψήφοι ίσως να μην είναι τόσο “μπετοναρισμένες” όσο παλιά. Όμως οι υποψήφιοι αν θέλουν να κάνουν “παιχνίδι” στους εκκλησιαστικούς, παρεκκλησιαστικούς ή ζηλωτικούς κύκλους, ας το κάνουν χωρίς επικοινωνία και φωτογραφίες. Θέλει και λίγο ρέγουλο…