«Ενωμένο Εμπόριο» κατά Προεδρείου: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την τήρηση του ωραρίου

Η «Ενωμένο Εμπόριο» της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρος κ. Σωκράτης Κωστίκογλου με ανακοίνωσή της κατηγορεί το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για υποκρισία. Αφορμή τα περί “συνδικαλιστικής ανηθικότητας” που υπονοούσαν τη στάση του Ενωμένου Εμπορίου αναφορικά με το λειτουργία των καταστημάτων τα Σάββατα του καλοκαιριού. Το Ενωμένο Εμπόριο από την πλευρά του φέρνει ως παράδειγμα την επέκταση του ωραρίου στα βιβλιοπωλεία αυτή την εποχή και μιλά για υποκρισία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φθάνει πια η υποκρισία του Προεδρείου του Ε.Σ.Α

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου με αφορμή τη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ.Τραπεζιώτη το προεδρείο του Ε.Σ.Α, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για συνδικαλιστική ανηθικότητα μελών του σε αποφάσεις του συλλόγου και ασφαλώς υπονοεί τη στάση μας στο θέμα των κλειστών Σαββάτων.

Για άλλη μια φορά θα υπενθυμίσουμε στο προεδρείο που βγάζει δελτία τύπου με υπογραφή Δ.Σ χωρίς καν να ρωτήσει για ακόμη μια φορά ως όφειλε τα μέλη του Δ.Σ πριν αυτά τα δημοσιοποιήσει, ότι ο σύλλογος δεν είναι κομματικό όργανο για να επιβάλλει πειθαρχία στις αποφάσεις, αλλά εκπροσωπεί εμπόρους που λειτουργούν επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανάγκη να δουλέψουν. Όπως ακριβώς κάνουν αυτή την περίοδο οι επιχειρήσεις των βιβλιοπωλείων που επεκτείνουν το ωράριο τους όλα τα απογεύματα της εβδομάδας, όπως επίσης κάποιες επιχειρήσεις επιλέγουν να είναι ανοιχτές και τα μεσημέρια γιατί έτσι κρίνουν οι συνάδελφοι ότι εξυπηρετείται η πελατεία τους.

Κατά την γνώμη μας πολύ σωστά πράττουν εδώ και πολλά χρόνια, αφού αυτό επιβάλλει ο ρεαλισμός, η λογική και η εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Αυτή όμως η επιλογή θα έπρεπε να ενοχλεί εκείνους που είναι πιστοί στην αυστηρή εφαρμογή του καταστατικού του Συλλόγου και οι οποίοι μας εγκαλούν επανειλημμένα.

Εδώ δεν τίθεται θέμα εφαρμογής αποφάσεων;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Δυστυχώς περισσεύει η υποκρισία!!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ