Πρώτη και σοβαρή εσωκομματική ήττα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας, είναι ο πρώτος που κατάφερε να επιβληθεί στον μέχρι πρότινος εσωκομματικά πανίσχυρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κικίλιας όχι μόνον δεν υπέκυψε στον εκβιασμό του Μαξίμου που ήθελε την παραίτηση του, προσπαθώντας το να του φορτώσει την διάλυση της πολιτικής προστασίας, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση.

Ακόμα και όταν ο Μητσοτάκης σκανδαλωδώς διόρισε υπουργό ναυτιλίας τον άνθρωπο που διέλυσε την πολιτική προστασία, Χρήστο Στυλιανίδη, ο Βασίλης Κικίλιας όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά απάντησε σκληρά, παρουσιάζοντας ατράνταχτα στοιχεία για το έργο του προκατόχου του. Σε ζωντανή μετάδοση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός πολιτικής προστασίας τεκμηρίωσε ότι από το περιβόητο «πρόγραμμα Αιγίς» έχει απορροφηθεί μόλις το 1%.

Εκεί ακριβώς ήρθε η συντριπτική ήττα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αποκάλυψη του υπουργού όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αλλά αντίθετα συμπεριελήφθη και στην έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την καταστροφή στη Θεσσαλία!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον…

πηγή : newsbreak.gr