Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου σε Ζαχαράκη: Μέτρα για να στηριχθεί η οικογένεια, δεν είναι λύση οι μετανάστες

Με επιστολή του προς την Υπουργό Οικόγενειας Σοφία Ζαχαράκη ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου ζητά μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος για την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών και την κινητροδότηση των νέων ζευγαριών. Παράλληλα όμως επειδή λύση στο δημογραφικό αρκετοί βλέπουν μέσω του μεταναστευτικού, ο Σύλλογος Πολυτέκνων σχολιάζει με νόημα: “Η μετανάστευση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε κράτους χωρίς να διακυβεύονται η ιδιοπροσωπεία του γένους μας, η γλώσσα μας, η θρησκεία μας, ο πολιτισμός μας, τα ήθη και τα έθιμα μας και εν τέλει αυτή η ίδια η ταυτότητα μας”

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Πολυτέκνων μεταξύ άλλων αναφέρει :

Ελλάδα χωρίς νέους ανθρώπους έχει ημερομηνία λήξεως σ΄ όλους τους τομείς παιδεία, οικονομία, υγεία, συνταξοδοτικό, ασφάλεια της χώρας κ.λ.π Για να ανατραπεί η δυσοίωνη κατάσταση σε σχέση με το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας πρέπει να ληφθούν άμεσα σοβαρά και ριζοσπαστικά μέτρα στήριξης του Θεοσύστατου θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης.

Εμείς πολλάκις κατά το παρελθόν άμεσο και απώτερο έχουμε στείλει αρδίως προτάσεις, χωρίς ωστόσο να υιοθετηθούν. Ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί για τη στήριξη της οικογένειας και φυσικά δεν έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα. Εάν κι εσείς ανησυχείτε για τη συνέχιση του γένους μας πρέπει να λάβετε αποτελεσματικά μέτρα για να στηριχθεί η οικογένεια και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, που αποφεύγουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό να δημιουργήσουν οικογένεια.

Τέτοια μέτρα είναι
Πρέπει 1) να καταπολεμηθεί πάση θυσία η ανεργία των νέων. Να τους δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία κ.λ.π, προκειμένου να παραχθεί πλούτος και να αναπτυχθεί με υγιή τρόπο η οικονομία. 2)Να δοθούν σ΄ όλα τα νέα ζευγάρια επιδοτούμενα άτοκα δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Μ ΄ αυτό τον τρόπο θα τονωθεί ο κλάδος της οικοδομής στον οποίο ασχολούνται πάνω από εκατό επαγγέλματα. 3)Να ιδρυθούν και άλλοι βρεφονηπιακοί σταθμοί για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες 4) Να δοθούν γενναία οικογενειακά επιδόματα 5) Να δοθεί εφάπαξ επίδομα που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του τοκετού.
6)Μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος τελών ύδρευσης και αποχέτευσης με την απόκτηση τρίτου παιδιού και παραπάνω.7)Φορολογικές ελαφρύνσεις με την απόκτηση τρίτου παιδιού και παραπάνω.8)Ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών από τρία παιδιά και παραπάνω.9)Επαναχορήγηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μητέρα, η οποία αποτελούσε και ηθική αναγνώριση της πολιτείας για την προσφορά της προς την πατρίδα.10)Υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση των νέων στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου για τις οδυνηρές συνέπειες της υπογεννητικότητας καθότι το μέλλον σ΄ αυτούς ανήκει.
11)Επαναχορήγηση δωρεάν τροφίμων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες , έτσι ώστε να ανακουφιστούν από τις μεγάλες υποχρεώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
12)Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων. Πρέπει με υπευθυνότητα η εκάστοτε κυβέρνηση να πληροφορεί τα νέα παιδιά και να τα κατευθύνει σωστά, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον ,γνωρίζοντας την πραγματική εικόνα της αγοράς και της ζήτησης εργασίας.
13)Όταν ένας ή και οι δύο γονείς της πολύτεκνης οικογένειας υπηρετούν ως Υπάλληλοι σε διαφορετικές πόλεις ή ο ένας είναι επιχειρηματίας και ο άλλος υπάλληλος να διευκολύνονται έτσι ώστε ο ένας να μετατίθεται για να ενώνεται η πολύτεκνη οικογένεια για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους , αλλά και για λόγους οικονομίας, διότι η πολύτεκνη οικογένεια έχει δυσβάστακτα οικονομικά βάρη.

Αυτά και άλλα παρόμοια φιλικά και αποτελεσματικά μέτρα προς το θεσμό της οικογένειας πρέπει να ληφθούν άμεσα, για να ελπίζουμε στην επίλυση του προβλήματος.Επειδή πολύς λόγος γίνεται για επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη κ.λ.π . Εμείς πιστεύουμε πως η μεγαλύτερη επένδυση είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έρχονται τα νέα παιδιά εις γάμον κοινωνία και να αποκτούν παιδιά. Χωρίς νέους ανθρώπους καμία ανάπτυξη και σε κανέναν τομέα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή είναι μία αλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Μακάρι να υιοθετηθεί και από όλους εσάς που έχτε τις τύχες της χώρας στα χέρια σας και να πάρετε τις σωστές και σωτήριες αποφάσεις.

Ακούγεται κατά καιρούς και δυστυχώς και από πολιτικούς ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί με το μεταναστευτικό. Επί του θέματος αυτού να καταθέσουμε κι εμείς τη δική μας θέση. Πρώτον εμείς οι Έλληνες είμαστε από αρχαιοτάτων χρόνων μεταναστευτικός λαός. Εκατομμύρια ομοεθνείς μας βρίσκονται σ΄ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Δεύτερον ως χριστιανοί ορθόδοξοι πιστεύουμε στην κοινή θεϊκή καταγωγή όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος του δέρματος, γλωσσικών, θρησκευτικών πολιτικών και άλλων διαφόρων. Επομένως δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές αντιλήψεις.

Μακάρι στην αγκαλιά μας να χωρούσαν όλοι οι κατατρεγμένοι και αναγκεμένοι άνθρωποι του κόσμου. Αυτή η αγαπητική μας διάθεση προς όλους τους συνανθρώπους μας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορήσουμε για τη διαφαινόμενη συρρίκνωση και αφανισμό του γένους μας. Η μετανάστευση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε κράτους χωρίς να διακυβεύονται η ιδιοπροσωπεία του γένους μας, η γλώσσα μας, η θρησκεία μας, ο πολιτισμός μας, τα ήθη και τα έθιμα μας και εν τέλει αυτή η ίδια η ταυτότητα μας. Έχουμε ιερό χρέος και καθήκον να τα προστατεύσουμε όλα αυτά, τιμώντας έτσι τους αγώνες των ηρωικών προγόνων μας, οι οποίοι θυσίασαν και την ίδια τους τη ζωή για να υπάρχουμε εμείς σήμερα και να αναλαμβάνουμε τους γλυκείς καρπούς της ελευθερίας, της κυριαρχίας του κράτους μας και το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Την ίδια και μεγαλύτερη υποχρέωση έχουμε και προς τις επερχόμενες γενεές. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να συναινέσουμε και να συνεργήσουμε στο να γίνουν μειοψηφία και μειονότητα στον τόπο τους με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται.