Η Λαγκάρντ “εκτελεί” τη μεσαία τάξη της Ευρώπης

Η Ιστορία δεν θα είναι επιεικής μαζί της. Ίσως, ούτε καν ευγενική.Η Κριστίν Λαγκάρντ, με τη διαδρομή της στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη στρατηγική επιλογή των διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων, συμβάλλει στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών. Στην περαιτέρω φτωχοποίησή τους. Και στην αποσυναρμολόγηση του κοινωνικού ιστού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αντίθεση με την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Λαγκάρντ απέτυχε να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό μέσω των διαδοχικών και “τυφλών” αυξήσεων των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και συνεχίζει… απτόητη.

Η τακτική της Κριστίν Λαγκάρντ οδηγεί σε “εκτέλεση” τη μεσαία τάξη της Ευρώπης. Και κάθε φορά που η μεσαία τάξη χάνει το αίσθημα ασφάλειας που θα της επέτρεπε να δημιουργήσει, η κοινωνία στο σύνολό της υποχωρεί.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, με το γνωστό, αμαρτωλό παρελθόν. Από την εμπλοκή στο σκάνδαλο Ταπί, επί υπουργίας της στη Γαλλία, μέχρι την εμπλοκή της στο σκάνδαλο… κάθαρσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τη σύλληψη και αποπομπή του Ντομινίκ Στρος Καν.

πηγή : ysterografa.gr