Πως διπλώνεις ένα μέτρο χαρτί;

Ψηφοδέλτια με το… μέτρο (στην κυριολεξία)

Αν και η στήλη υποστηρίζει φανατικά την άποψη πως η δημοκρατία κερδίζεται με τη συμμετοχή, άρα δεν είναι επ’ ουδενί επιλογή η αποχή, άρχισε λιγάκι να αμφιβάλλει. Και αυτό για τεχνικούς και όχι για λόγους ουσίας.

Κάνουμε αυτή την… εξομολόγηση, γιατί ειλικρινά προβληματιστήκαμε με το… γελοίο θέαμα των ψηφοδελτίων στο Δήμο Αγρίνιο. Και αναφερόμαστε καθαρά στο πρακτικό κομμάτι και στο μήκος του ψηφοδελτίου. Τυχαία έπεσε στα χέρια μας ένα από τα ψηφοδέλτια και εξεπλάγημεν. Καθαρά από περιέργεια το μετρήσαμε: Είναι 97 πόντους!!! Σχεδόν ένα μέτρο χαρτί για να χωρέσουν τα σχεδόν 100 ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τα σχεδόν 30 των υποψηφίων για το συμβούλιο της Κοινότητας Αγρίνιο. Το γελοίο αυτό θέαμα, με το ψηφοδέλτιο του ενός μέτρου, είναι αποτέλεσμα της υπερβολής του Υπουργείου Εσωτερικών να δώσει τη δυνατότητα προσαύξησης των υποψηφίων μέχρι 150%.

Και εδώ είναι που προκύπτουν και ίσως σοβαρά τεχνικά ζητήματα. Πως διπλώνεται αυτό το ψηφοδέλτιο για να μπει στο φακελάκι; Και για να μην βγει άκυρο; Θα είναι άραγε εύχρηστο ένας ηλικιωμένος μέσα στο παραβάν να σταυρώσει αυτούς που θέλει, να διπλώσει το ψηφοδέλτιο και να ψηφίσει; Ή μήπως θα έχουμε καθυστέρηση στη διαδικασία;