Τραπεζιώτης για Παπαναστασίου: Να τελειώνουμε επιτέλους με τους ανεπάγγελτους και τους αργόσχολους της πολιτικής

Εντύπωση προκάλεσε η επίθεση σε προσωπικό επίπεδο που εξαπέλυσε κατά του Γιώργου Παπαναστασίου ο Δημήτρης Τραπεζιώτης κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλία. Τον αποκάλεσε “ανεπάγγελτο” και “αργόσχολο” της πολιτικής!

Η αναφορά Τραπεζιώτη βέβαια έγινε με διατύπωση τέτοια που αφορούσε γενικόλογα τη δημοτική αρχή με αναφορές σε ανθρώπους που “έμαθαν να ζουν από το Κράτος, από το κόμμα και από το Δήμο”. Ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Δημήτρης Τραπεζιώτης “στόχευσε” το Γιώργο Παπαναστασίου.

“Δεν υπάρχει αφήγηση για το μέλλον της πόλης, γιατί δεν ανήκει στους leaders, σε αυτούς που ανοίγουν δρόμους, που κινητοποιούν τους πολίτες, τους εμπνέουν” είπε ο Δημήτρης Τραπεζιώτης και πρόσθεσε “ανήκει σε αυτούς που είναι οι πλέον ικανοί για να επιβιώσουν με κλίκες και μηχανισμούς. Αυτή είναι η σημερινή δημοτική αρχή! Είναι ένας αποστεωμένος μηχανισμός, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί στην εξουσία. Έχει γίνει η εξουσία και ο Δήμος αυτοσκοπός. Να τελειώνουμε επιτέλους με τους αργόσχολους της πολιτικής, με τους ανθρώπους που είναι ανεπάγγελτοι, επαγγελματίες πολιτικοί χωρίς επάγγελμα. Δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους. Έμαθαν να ζουν από το Κράτος, από το κόμμα και από το Δήμο”.

Η αναφορά Τραπεζιώτη πάντως προκαλεί εντύπωση με την έννοια ότι βρισκόμαστε σε μια μικρή τοπική κοινωνία και σε γενικές γραμμές η διαδρομή (επαγγελματική, πολιτική κτλ) όλων είναι λίγο – πολύ γνωστή. Δύο φορές μάλιστα, αν υποθέσουμε ότι οι χαρακτηρισμοί Τραπεζιώτη είναι σωστοί και δίκαιοι, όλα αυτά κρίθηκαν από την πλειοψηφία των πολιτών στο Αγρίνιο. Και αποτιμήθηκαν θετικά για το Γιώργο Παπαναστασίου και τους συνεργάτες του από την πλειοψηφία των δημοτών. Επόμενως, μια τέτοια προσωπική επίθεση για ένα δήμαρχο που μετρά εννιά χρόνια θητείας δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Εκτός και αν δεν μπορεί κάποιος να αντιπαρέλθει τα πεπραγμένα του.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης παίρνοντας παράδειγμα από τον Αλέξη Τσίπρα, που εξελέγη δύο φορές πρωθυπουργός και στις 9 Απριλίου είχε εκφράσει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά του (πριν ο ίδιος την ανακοινώσει), θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι ο λαός ή τέλος πάντων ένα μεγάλο μέρος του, που θέλει να ζει με επιδόματα, δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τους ανεπάγγελτους και τους ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, όπως ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Κουτσούμπας και άλλοι, καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό όσων οι πολιτικοί αργηχοί “φυτεύουν” από το πουθενά στα ψηφοδέλτια και στηρίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.