Παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ τα ψηφιακά προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Δρ Ολυμπία Βικάτου, παρουσίασε στο περίπτερο του Υπουργείου Πολιτισμού, στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα ψηφιακά προγράμματα Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων αρμοδιότητας της ΕΦΑΑΙΤΛ. Οι ψηφιακές εφαρμογές που εμπλουτίζουν τα σημαντικά εκθέματα, αναμφίβολα προσφέρουν μία εξαιρετική μουσειακή εμπειρία. Αρχικά αναφέρθηκε στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο οποίο βιντεοπροβολές, οθόνες αφής και μία πολυθεματική πολυμεσική εφαρμογή, παρέχουν στον επισκέπτη διαφορετικά επίπεδα πληροφόρησης, από τα Προϊστορικά χρόνια έως την Ηρωική Έξοδο.

Στην συνέχεια, παρουσίασε τα ψηφιακά διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου, τα οποία ενθουσιάζουν κάθε φορά μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα εκτενής ήταν ηπροβολή της ψηφιακής έκθεσης του Κάστρου Βόνιτσας, της διαδραστικής εφαρμογής και 3Dαναπαράστασης του Κάστρου Αγίας Μαύρας Λευκάδας, καθώς και του προγράμματος της επαυξημένης προβολής 3D μοντέλων, με εικονικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ακροπόλεις και κάστρα της Αιτωλοακαρνανίας, που πρόκειται άμεσα να λειτουργήσουν στους αντίστοιχους Αρχαιολογικούς Χώρους.

«Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, η Εφορεία μας εισέρχεται δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγοντας σύγχρονους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό, μέσω της εικονικής περιήγησης, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται επιτυχώς οι πολύπλευρες πτυχές της αρχαίας ιστορίαςκαι του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα νέο συναρπαστικό μουσειακό περιβάλλον» αναφέρει η Διευθύντρια της Εφορείας Δρ Ολυμπία Βικάτου.