Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Αγρινίου : Ενημερωτικό περίπτερο σε Μεσολόγγι και Αμφιλοχία

Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα εξαρτήσεων και εξαρτητικών συμπεριφορών, θα στελεχώσουν ενημερωτικό περίπτερο:

• Την Παρασκευή 22/09/2023, 10:00-13:00, στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και,

• Την Τετάρτη 27/09/2023, 10:00-13:00, στην Κεντρική Πλατεία στην παραλία της Αμφιλοχίας.

Η δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η ομάδα θα είναι παρούσα για όλους όσους επιθυμούν να συζητήσουν θέματα, απορίες ή και ερωτήματα που άπτονται των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο).

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου (Υπ. 3, της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης ΠΕ Δυτική Ελλάδα, MIS 5045577), αποτελεί μία από τις καινοτόμες δομές του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί ην τελευταία διετία και απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα εξαρτήσεων ή εμφανίζουν εξαρτητικές συμπεριφορές (αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παίγνια).

Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων (π.χ άτομα με διπλή διάγνωση, άτομα εξαρτημένα σε παράνομες ή/και νόμιμες ουσίες, άτομα με εξαρτήσεις στο τζόγο/διαδίκτυο). Βασικός σκοπός της λειτουργίας του είναι η κάλυψη αναγκών, οι οποίες δεν δύναται να καλυφθούν από άλλες δομές που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες υποκατάστασης, κέντρα πρόληψης. Η δομή στελεχώνεται από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικούς θεραπευτές, οι οποίοι παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά, το Δήμο και το Κέντρο Κοινότητας της Αμφιλοχίας για την υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά και για την προώθηση της δράσης στο ευρύ κοινό καθώς και το Δήμο Μεσολογγίου, ο οποίος αντιστοίχως υποστήριξε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τη δράση μας, χωρίς την αρωγή των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή τους.

Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου
Διεύθυνση: Ανδρέα Ίσκου 38Α Αγρίνιο, ΤΚ 30133
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2641054193
email: pk_agrinio@okana.gr