Στα… «όπλα» της πολιτικής προστασίας Φαρμάκης και Μαυρομμάτης

Στα νέα μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέβηκαν τις προάλλες ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, αλλά και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης. Πρόκειται για τα νέα «όπλα» στη μάχη για την πολιτική προστασία που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω κονδυλίου του ΕΣΠΑ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι άνθρωποι της Περιφερειακής Αρχής γνωρίζουν πολύ καλά –εξάλλου αποδείχθηκε αυτό και το καταστροφικό πέρασμα του Daniel στη Θεσσαλία- πως σε καιρούς κλιματικής κρίσης, ίσως ό,τι και κάνεις για την πολιτική προστασία να μην είναι ποτέ αρκετό. Εξάλλου, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές κατά το παρελθόν ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης η πολιτική προστασία απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Όμως έχουν κάθε λόγο οι άνθρωποι της Περιφέρειας να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, από το γεγονός ότι ο χειμώνας 2022-2023 κύλησε σε γενικές γραμμές ομαλά στη Δυτική Ελλάδα και η Περιφέρεια ήταν προετοιμασμένη για την περίοδο των βροχοπτώσεων, αλλά και από το γεγονός ότι προστίθενται νέα “εργαλεία” στην πολιτική προστασία της Περιφέρειας σε πολλά επίπεδα.