Νεκτάριος Φαρμάκης: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για το “Olympian Land”»

Δικαιωμένος για την στρατηγική επιλογή ανάπτυξης του “Olympian Land”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο Olympia Forum IV που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε συγκεκριμένα: Για ακόμα μία χρονιά, το Olympia Forum είναι εδώ και δημιουργεί νέα πεδία διαλόγου, προβληματισμού, αλλά και προτάσεων για το μέλλον της Ηλείας. Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου να βλέπω πως αυτό το συνέδριο έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα σημαντικότερα, όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό, δεν γίνεται παρά να συγχαρώ τους διοργανωτές που μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό το «ζυμωτήριο» σκέψεων. Η Περιφερειακή μας Αρχή, από την αρχή στήριξε το Olympia Forum, όπως στηρίζει και κάθε σημαντικό βήμα διαλόγου σε όλη την Περιφέρεια, γνωρίζοντας ότι η ανταλλαγή απόψεων για ένα μέλλον που μας αφορά όλους, είναι πάντοτε πολύτιμη. Βρισκόμαστε στο 2023 και σε πολύ λίγο καιρό έχουμε μπροστά μας τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Γι’ αυτό και ελπίζω να μην ερμηνευθεί ως προεκλογική ρητορική η άποψή μου ότι η Ηλεία έχει μπει πλέον σε θετική πορεία με τις προοπτικές να προδιαγράφονται ακόμα πιο θετικές για την επόμενη περίοδο.

Σήμερα που μιλάμε, το μεγάλο έργο της Πατρών – Πύργου κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς και οι μελέτες για το επόμενο τμήμα, το Πύργος – Τσακώνα, βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε 1-1,5 χρόνο, μπαίνει τέλος στην πολύχρονη απομόνωση της Ηλείας και αυτό σημαίνει την αρχή μιας νέας εποχής για τις μεταφορές, την επικοινωνία, την επισκεψιμότητα. Επίσης, σήμερα που μιλάμε, όχι μόνο η Ηλεία, αλλά όλη η Δυτική Ελλάδα συστήνεται στον κόσμο ως «Ολυμπιακή Γη» και θέλω να σας πω ότι τα πρώτα πολύ θετικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, με σημαντική αύξηση στις διανυκτερεύσεις και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις.

Το «Olympian Land» δεν ήταν απλά μία υπόσχεση που κάναμε πράξη, αλλά μία στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για την οποία αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Σήμερα, επίσης, έχουμε στα χέρια μας ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την ολική ανασυγκρότηση της Ηλείας, κάτι που αυτός ο τόπος περίμενε πολύ καιρό. Χωρίς να μπω σε άλλες παραμέτρους και να σας κουράσω με περισσότερα νούμερα που δείχνουν ότι η Ηλεία έχει μπει σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης, θα αρκεστώ να πω μόνο ότι τα επόμενα χρόνια είναι πολύ σημαντικά γιατί όσα ήδη σας είπα, πρέπει να τα μετατρέψουμε σε δύναμη πραγματικής ανάπτυξης για το σύνολο των πολιτών της Ηλείας.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης πρέπει να αρχίσει να τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, το «OlympianLand» να διευρυνθεί και να γίνει ταυτότητα αναγνώρισης των τοπικών προϊόντων, ο νέος αυτοκινητόδρομος να συνδεθεί, όχι μόνο με τους τόπους της μεγάλης ιστορίας και σπάνιου φυσικού κάλλους, αλλά και με σύγχρονες παραγωγικές μονάδες. Και επίσης, υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας για να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε τις υποδομές της Ηλείας, για να κάνουμε ακόμα ομορφότερο τον τόπο με περισσότερες αναπλάσεις σε όλους τους Δήμους. Όλη αυτή τη δουλειά, θα πρέπει να την αρχίσουμε ευθύς αμέσως. Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι καλή επιτυχία στις πολλές και ενδιαφέρουσες συνεδρίες του Olympia Forum.»