Ο Τσίπρας δεν είναι… Αλαβάνος

Όταν πριν από πολλά χρόνια ο Αλέκος Αλαβάνος έδινε το… δαχτυλίδι της διαδοχής του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνος επέλεξε να αποσυρθεί σταδιακά από την πολιτική ζωή του τόπου και πρωτίστως από τα δρώμενα του κόμματος.

Μετά από τη συνάντηση που είχαν χθες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Αλέκος Αλαβάνος… Έδωσε συμβουλές στο Στέφανο Κασσελάκη προτρέποντάς τον να χαρεί αυτές τις μέρες δίχως ενοχές «γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες» και τον κάλεσε «να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνει». Τώρα βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι ποια είναι η παρακαταθήκη που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κόμμα του ή στη χώρα, αλλά αυτό είναι μία άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση….

Το ζήτημα είναι ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι το συνέδριο του κόμματος οι κινήσεις Κασσελάκη θα δείξουν αν πράγματι η φημολογία του προηγούμενου διαστήματος ευσταθεί, και αν ο ίδιος είναι «φυτευτός» του Αλέξη Τσίπρα και μαριονέτα ενδεχομένως κάποιων άλλον εξωπολιτικών συμφερόντων.