Συνεχίζονται τα λάθος «μηνύματα» με το μεταναστευτικό

Πιθανή νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών με πρόφαση τους εργάτες γης;

Ο Μητσοτάκης συναντιέται με τον Ερντογάν προ ημερών στη Νέα Υόρκη και ένα από τα θέματα της ατζέντας είναι το μεταναστευτικό, καθώς τους τελευταίους μήνες οι ροές φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά. Λέγεται ότι ενδεχομένως να υπάρξει ελληνοτουρκική συμφωνία για το θέμα. Την ίδια ώρα κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης συζητούν ώστε να βρεθεί φόρμουλα… για να… νομιμοποιηθούν οι παράνομοι μετανάστες… Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης επικαλούμενος το πρόβλημα με την έλλειψη εργατών γης.

Επικαλέστηκε μάλιστα την καθυστέρηση που υπάρχει για να διεκπεραιωθεί η γραφειοκρατία για την μετάκληση εργατών από χώρες με τις οποίες «συνεργαζόμαστε», όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ… «Συζητήσαμε μόλις την Παρασκευή με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Καιρίδη μια διαφορετική ιδέα, να δούμε και αυτούς οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και εργάζονται» είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης.

Και το ερώτημα που μοιραία προκύπτει είναι τι μήνυμα στέλνουμε με τέτοιες κινήσεις σε όλους αυτούς που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα; Θα σκεφτούν “ας περάσω παράνομα, ας διακινδυνέψω να περάσω, αλλά θα κάνω λίγη υπομονή και σε λίγα χρόνια θα με νομιμοποιήσουν”… Αλήθεια, ρώτησε κανείς αυτούς τους παράνομους μετανάστες εάν θέλουν να δουλέψουν ως εργάτες γης; Γιατί, αν ήθελαν, το πρόβλημα θα είχε λυθεί…