Λίνος Μπλέτσας : Μπροστά με εμπειρία και γνώση

Αναμφίβολα η πιο δυναμική προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριο Φαρμάκη στην Αιτωλοακαρνανία είναι αυτή του προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνου Μπλέτσα.

Μετά από δύο θητείες στην προεδρία του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και έχοντας συνεργαστεί από το θεσμικό του ρόλο τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και με τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ο Λίνος Μπλέτσας έχει τη γνώση και την εμπειρία, έτσι ώστε να συμβάλλει στην προσπάθεια της Περιφέρειας και του Νεκτάριου Φαρμάκη, προκειμένου να επιταχυνθεί η αναπτυξιακή στροφή κάνει η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια.

Ένα χαρακτηριστικό και χειροπιαστό παράδειγμα είναι το εμβληματικό έργο της έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα που «δουλεύεται» τα προηγούμενα χρόνια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ στην περιοχή και το οποίο αυτή την περίοδο μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας υπό την προεδρία του Λίνου Μπλέτσα προς αυτή την κατεύθυνση δούλεψε τα προηγούμενα χρόνια με την ομάδα εργασίας μηχανικών του ΤΕΕ, προκειμένου να προετοιμαστεί το συγκεκριμένο έργο.

Εξάλλου από το 2017 μέχρι σήμερα ο Λίνος Μπλέτσας έχει δώσει δείγματα γραφής καθώς το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει αναβαθμίσει τον παρεμβατικό του λόγο -πάντοτε στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου- κάνοντας προτάσεις για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως το ζήτημα των δασικών χαρτών, του κτηματολογίου, της αναγκαιότητας για χωροταξικό στην ανανεώσιμες πηγές, ενέργειας ή ακόμη και για την άρση της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό στην είσοδο του Αγρινίου. Συνολικά τα τελευταία χρόνια το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει καταθέσει 32 επιστημονικά πορίσματα ομάδων εργασίας, που απαντούσαν σε προβλήματα πολιτών και φορέων όλης της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν ο Λίνος Μπλέτσας το μείζον για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη. Το παραγωγικό μοντέλο της Αιτωλοακαρνανίας προσανατολισμένο στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση χρειάζεται, σύμφωνα με το Λίνο Μπέλτσα, στοχευμένες ενέργειες όπως: η κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών έργων, η βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων, η χρήση ψηφιακής άρδευσης και η χρησιμοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα ήδη έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση για παράδειγμα με το project της Ενεργειακής Κοινότητας και αυτό που απομένει είναι το πλάνο που υπάρχει να υλοποιηθεί.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο Λίνος Μπλέτσας δηλώνει παρών στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, πιστεύοντας ότι η προσήλωση στο αναπτυξιακό πλάνο για την περιοχή είναι αυτή που μπορεί να κάνει αποτελεσματική τη διεκδίκηση των στόχων για την περιοχή.