Παναιτωλικός: Η προδιαγεγραμμένη μοίρα του Σούρερ

Με μαθηματική εξέλιξη Παναιτωλικός και Γκαμπριέλ Σούρερ θα οδηγούνταν στο πρόωρο διαζύγιο, όπως και συνέβη

Όταν ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την πρόσληψή του, πολλοί εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους. Προπονητικά ο Γκαμπριέλ Σούρερ δεν είχε δείξει κάτι. Ήταν ένα τεράστιο στοίχημα.

Ωστόσο, δεν ήταν ευθύνη του Αργεντινού που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Ήξερε τι έπαιρνε ο Παναιτωλικός. Έναν που ως κόουτς δεν είχε παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάποιον που βολόδερνε κατά βάση σε αμφιβόλου ποιότητας πρωταθλήματα. Στην πλάτη των Αγρινιωτών θα έπρεπε να κάνει το step up. Εκείνος είδε φως και μπήκε. Το θέμα είναι ποιοι τον επέλεξαν και με ποια κριτήρια.

Μετά τις αξέχαστες επιλογές των Λιονέλ Πόντες και Λουίς Κάστρο ο Μάκης Μπελεβώνης είχε μία ακόμη ατυχή έμπνευση. Ο πρώτος είχε μείνει για πέντε ματς και αποχώρησε μετά την πεντάρα από την Καλλονή. Ο δεύτερος έκατσε σε έξι αγώνες έχοντας απολογισμό μία ισοπαλία. Δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ο Σούρερ. Έξι αγώνες έμεινε και εκείνος.

Δεν είναι τυχαίο που κανείς τους δεν έγινε η εξαίρεση. Ούτε φυσικά είναι λάθος του οποιουδήποτε εξ αυτών που δεν πέτυχε. Αυτό μπορούσαν, αυτό έκαναν. Η ευθύνη βαραίνει πάντα αυτόν που κάνει την επιλογή. Και όταν έχεις ήδη αποτύχει δύο φορές, το να αποτυγχάνεις παταγωδώς και τρίτη φορά, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ακόμη και για τις μεταγραφές, όπου όλο το ανάθεμα έπεσε στον Σούρερ, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού διατηρούσε και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ. Έκανε δουλειές και πριν, θα κάνει και μετά εκτός απροόπτου. Μόνο για ένα χρονικό διάστημα είχαν τσακίσει οι σχέσεις τους, αλλά αποκαταστάθηκαν στην πορεία. Σε ένα πρωτάθλημα που κανένας προπονητής δεν έχει στο 100% τον έλεγχο στα μεταγραφικά, δύσκολα θα τον είχε ο Σούρερ. Επομένως, όσοι παίκτες πήγαν στο Αγρίνιο αυτό το καλοκαίρι, είχαν και τη συναίνεση της διοίκησης. Ακόμη και οι Αργεντινοί. Απλώς ήταν βολικό να φορτωθούν τα πάντα σε έναν.

Μία από τα ίδια ο Παναιτωλικός

Το Sportime.gr αποκάλυψε πως ο Σούρερ ήταν σε πίεση καιρό πριν. Από εδώ ενημερωθήκατε πως είχε χαθεί η μπάλα ακόμη και εντός του τεχνικού τιμ, όπως και ότι ήδη είχε γίνει επαφή με Έλληνα τεχνικό. Κάθε φορά, άλλωστε, που οι ξένοι αφήνουν καμένη γη πίσω τους, Έλληνας τρέχει να σώσει την κατάσταση.

Μετά τους Πόντες και Κάστρο ήταν ο Μάκης Χάβος αυτός που ίσιωσε το καράβι. Τώρα όλα δείχνουν πως τη σκυτάλη θα την πάρει ο Γιάννης Πετράκης. Ο Κρητικός τεχνικός θα πρέπει να κάνει ομάδα ένα συνονθύλευμα. Ίσως και να το πετύχει με αρκετή δουλειά. Ενδεχομένως να αλλάξουν πολλά στην πορεία.

Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όμως, ο Παναιτωλικός για μία ακόμη χρονιά δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Αυτό που τόσα χρόνια έλεγαν στο Αγρίνιο πως ψάχνουν. Και ο λόγος δεν είναι ο εκάστοτε προπονητής που έχει στον πάγκο του. Το πραγματικό πρόβλημα είναι άλλο.

πηγή : sportime.gr