5.236 ημέρες στη δημαρχία, εποχή Παπαναστασίου

Το ζήτησε και το έλαβε! Ο Γιώργος Παπαναστασίου ζήτησε νίκη από την πρώτη Κυριακή και σχεδόν ένας στους δύο δημότες συμφώνησαν με την ψήφο τους.

Με 49% ο Γιώργος Παπαναστασίου επανεξελέγη δήμαρχος για μια τρίτη θητεία. Έτσι πιάνει το ρεκόρ του Θύμιου Σώκου ως προς τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις, ωστόσο γίνεται ο μακροβιότερος δήμαρχος στην μεταπολιτευτική ιστορία του Αγρινίου, καθώς η πρώτη και η τρίτη του θητεία είναι πενταετής.

14 χρόνια και τρεις μήνες. Από την 1η Σεπτεμβρίου το 2014 μέχρι το τέλος του 2028. Συνολικά 5.236 ημέρες στο δημαρχιακό θώκο. Αυτό είναι το ρεκόρ του Γιώργου Παπαναστασίου που γίνεται ο μακροβιότερος δήμαρχος στη μεταπολιτευτική ιστορία του Αγρινίου. Όσο κι αν ακούγεται βαρύγδουπο λοιπόν δικαιολογημένα κάποιος μπορεί να μιλήσει για εποχή Παπαναστασίου στο Αγρίνιο.

Εντυπωσιακό στοιχείο για την εκλογική νίκη και γενικότερα για το στίγμα του Γιώργου Παπαναστασίου είναι ότι σε σχέση με το 38% που είχε λάβει στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2014 είναι ότι τόσο το 2019, όσο και τώρα κατάφερε να αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του. Το 42,4% του 2019 έγινε 49% και αυτό είναι εντυπωσιακό για κάποιον που μετρά δύο θητείες.