Μεσολόγγι: Eλεύθερη με προφορική εντολή η υποψήφια που φέρεται να δωροδοκούσε εκλογείς

Αφέθηκε με προφορική εντολή Εισαγγελέα ελεύθερη τις πρώτες πρωινές ώρες η υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μεσολόγγι, που συνελήφθη χθες για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα.

Μαζί της συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Ρομά που οδηγούνται ενώπιον της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, αφου κρατήθηκαν χθες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν καταγγελίας. Πρόκειται για καταγγελίες που έγιναν από υποψήφιους αντίπαλων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε αυλή σχολείου – εκλογικού κέντρου και εξωτερικά αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις, αλλά 13.500 ευρώ.

Οι δύο Ρομά αναμένεται να περάσουν από το αυτόφωρο, ενώ η δικαστική συνέχεια για την υποψήφια δημοτική σύμβουλο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Μετά την προανακριτική διαδικασία ο συνήγορος της συλληφθείσας υποψηφίας Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr δήλωσε ότι η εντολέας του αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ενεργητικής δωροδοκίας και παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας και στην εκτενή προανακριτική της απολογία αποδόμησε πλήρως τις εις βάρος της κατηγορίες με στοιχεία εισφερθέντα από την ίδια.