Ο Αγρινιώτης που παίρνει στην Αχαΐα 50%

Το ποσοστό του Νεκτάριου Φαρμάκη «τρέλανε» τη ΝΔ

Ο Αρναουτάκης στην Κρήτη είναι μια κατηγορία μόνος του με 78% και μάλλον δεν περίμενε επιβεβαίωση σε αυτές τις εκλογές, που ακόμη και η ΝΔ «σύρθηκε» στη στήριξη του Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.

Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τον Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο που οι γνωρίζοντες λένε ότι έπαιζε χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο και πήρε 66%, τότε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Νεκτάριος Φαρμάκης με 60% και 59% είναι οι Περιφερειάρχες της ΝΔ που έπιασαν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Το ποσοστό μάλιστα του Φαρμάκη έχει αξία, γιατί έρχεται σε μια Περιφέρεια που δεν ήταν στο παρελθόν ευνοϊκή για την ΝΔ. Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στα… τάρταρα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία πέτυχε από τα υψηλότερα ποσοστά του. Το 59% λοιπόν του Νεκτάριου Φαρμάκη δεν περνά καθόλου απαρατήρητο από τα κεντρικά της ΝΔ, αντιθέτως κάποιοι πιστεύουν είναι μια παρακαταθήκη για το πολιτικό του μέλλον όταν τελειώσει ο κύκλος του στην Αυτοδιοίκηση.

Και προσπαθούν στη ΝΔ να καταλάβουν πως γίνεται ο Αγρινιώτης να παίρνει στην Αχαΐα 50%, όταν π.χ. ο προερχόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων παίρνει 25%…