Πρώτος μάγκας στο χωριό ο Γιώργος Παπαναστασίου

Κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη, λέει η παρομοία και ο Γιώργος Παπαναστασίου μπορεί να μην ήρθε δεύτερος στην πόλη κατάφερε όμως να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή στη δημαρχία του Αγρινίου, χάρις στα ποσοστά που πήρε στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ήρθε πρώτος και στην πόλη. Το ποσοστό της τάξης του 41% στην πόλη, δηλαδή στη Δημοτική Ενότητα Αγρινίου, είναι πολύ μεγάλο για ένα δήμαρχο που διοικεί ήδη εννιά χρόνια. Όμως αν βρισκόμασταν στην προ “Καλλικράτη” εποχή θα οδηγούμασταν σε επαναληπτικό γύρο της εκλογικής αναμέτρησης με τον Κώστα Πιστιόλα να υπολείπεται μόνο κατά 4%. Οι διαφορές που πέτυχε ο Γιώργος Παπαναστασίου στα χωριά ήταν αυτές που του έδωσαν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Αυτό που κέρδισε ήταν το μεγαλύτερο – πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο που κατέθεσε ο Γ. Παπαναστασίου στα χωριά. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι είχε φυσικά περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του να προετοιμαστεί για τις εκλογές και να κάνει αρκετές συμφωνίες προέδρους κοινοτήτων που είχαν εκλεγεί το 2019 με ψηφοδέλτια που στήριζε η Χριστίνα Σταρακά.

Πήρε λοιπόν τα χωριά, διατήρησε υψηλό ποσοστό στην πόλη και κέρδισε από τον πρώτο γύρο με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Τόσο απλά…