Σπ. Διαμαντόπουλος : Σχεδόν πενταπλασίασε τις ψήφους του στο Αιτωλικό για να τον εκλέξει η… Πύλη

Δύο σημαντικά στοιχεία έπαιξαν με ρόλο στην εκλογή του Σπύρου Διαμαντοπούλου στη δημαρχία του Μεσολογγίου και στο γεγονός ότι κατάφερε να υπερκαλύψει τη… θεωρητική διαφορά των 16 μονάδων που είχε αποκτήσει ο Κώστας Λύρος από τον πρώτο γύρο.

Το πρώτο είναι ότι ο Σπύρος Διαμαντόπουλος κατάφερε να καλύψει την τεράστια διαφορά που είχε από τον Κώστα Λύρο στη Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού.

Την πρώτη Κυριακή ο Σπύρος Διαμαντόπουλος είχε πάρει μόνο 300 ψηφοδέλτια, ενώ στην επαναληπτική αναμέτρηση κατάφερε να έρθει ίσα βάρκα ίσα πανιά με τον απερχόμενο Δημάρχου, στον τόπο καταγωγής του. Πώς έγινε αυτό; Ο Σπύρος Βασιλείου την πρώτη Κυριακή είχε έρθει δεύτερος στο Αιτωλικό με ποσοστό 17,1% και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε δώσει «γραμμή «για κάποιον εκ των δύο διεκδικητών της δημαρχίας, οι ψηφοφόροι του φάνηκε ότι κινήθηκαν μαζικά προς την πλευρά του Σπύρου Διαμαντοπούλου. Σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του συνδυασμού Κατσούλη, με τον οποίο υπήρξε επίσημη συμφωνία στήριξης, ο Σπύρος Διαμαντόπουλος κατάφερε να καλύψει τη διαφορά.

Από τη στιγμή που και στις Οινιάδες οι δύο διεκδικητές ήρθαν σχεδόν ισόψηφοι με το Σπύρο Διαμαντόπουλο να επικρατεί οριακά με λιγότερες από 50 ψήφους, το «παιχνίδι» κρίθηκε στην… Πύλη. Στη Δημοτική Ενότητα Μεσολογγίου ο Σπύρος Διαμαντόπουλος πήρε μία σαφέστερη διαφορά με 53,5% και σε απόλυτους αριθμούς αυτές οι περίπου 540 ψήφοι του έδωσαν τη νίκη.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News