Mε το μαχαίρι στα δόντια… ο Κυριάκος με τις πολυεθνικές

H βεντέτα Μαξίμου – πολυεθνικών

Ο κ. Κώστας Σκρέκας

H ιστορία είναι απλή και έχει ως εξής: Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας με την … «επιφοίτηση» του Μεγάρου Μαξίμου έχει προωθήσει τη ρύθμιση που μεταξύ άλλων καλεί τους προμηθευτές των αλυσίδων σούπερ μάρκετ να μειώσουν κατά 5% τις τιμές όσων κωδικών οι ίδιοι επιθυμούν για έξι μήνες. Και θα υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση στα ράφια και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Οι πολυεθνικοί

Οι πολυεθνικοί όμιλοι όμως, όσοι δεν κάνουν ανατιμήσεις, δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια αποκομίζοντας πολύ υψηλά κέρδη. Και γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος ο κοστολογικός τους έλεγχος. Απλώς σφυρίζουν αδιάφορα….

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Χθες το βράδυ ήρθε η απάντηση. Εξαιρετικά ηχηρή, εφόσου προερχόταν από τα χείλη του καθ΄ ύλην αρμόδιου: του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη! Η απάντηση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου: «Αν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στις πολυεθνικές, στις μεγάλες πολυεθνικές, ότι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Έξαλλος

Εξ όσων μπορώ να καταλάβω, δεδομένου ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι αυτή η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, πρέπει να είναι έξαλλος, πρώτον, για το προαναφερόμενο περιστατικό, και δεύτερον, για την έλλειψη διάθεσης από την πλευρά των πολυεθνικών ομίλων να συμμετάσχουν στην κυβερνητική προσπάθεια για την μείωση των τιμών. Θεωρώ όμως ότι θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια. Οσονούπω….

πηγή : ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News