Θέλουμε φοιτητές χωρίς όμως να κάνουμε κάτι για αυτούς

Θέλουμε φοιτητές, φοιτητικές προσφορές όμως δεν κάνουμε

Το Πανεπιστήμιο Πατρών μεταφέρει φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και στην Αιτωλοακαρνανία με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Εδώ βέβαια το πρόβλημα δεν είναι οι ειδικότερες εκδηλώσεις για την υποδοχή των φοιτητών, αλλά το γεγονός ότι έχει περιοριστεί πάρα πολύ ο αριθμός των νέων φοιτητών που έρχονται για να σπουδάσουν στην περιοχή. Ιδίως στο Μεσολόγγι το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού τα τελευταία χρόνια τα τμήματα της πόλης έχουν έναν ελάχιστο αριθμό επιτυχόντων, που θυμίζει σχολικές αίθουσες και όχι πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Στο Αγρίνιο παρόλα αυτά το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων έχει καταφέρει να καλύπτει όλες τις προσφερόμενες θέσεις εισακτέων.

Στην Πάτρα όμως εκτός από τις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου γίνονται και άλλες δράσεις από την κοινωνία για τους φοιτητές και κυρίως από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Ειδικά φοιτητικά πακέτα, προσφορές και εκπτώσεις προσφέρουν περίπου 150 εμπορικά καταστήματα της Πάτρας και άλλα 50 περίπου καταστήματα από το χώρο της εστίασης και της αναψυχής. Η σχετική λίστα έχει μάλιστα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου για το Φεστιβάλ, αλλά από εκεί απουσιάζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Είδαμε ποτέ στο Αγρίνιο να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Έστω και για αυτούς τους λίγους φοιτητές που υπάρχουν στην περιοχή; Έστω και από ένα περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων και καταστημάτων; Θέλουμε άραγε Πανεπιστήμιο ή όχι;

Νεότερη ενημέρωση :

Από τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου Κωνσταντίνο Ναστούλη η στήλη ενημερώθηκε από πως 20 μέλη της Ένωσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και παρέχουν ειδικές εκπτώσεις όχι μόνο για τους νεοεισελθόντες αλλά και για τους υπόλοιπους φοιτητές.

ΑC: Το σχόλιο βασίστηκε στην σχετική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News