Το (πολιτικό) τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε…

Οι οιωνοί… ψιθυρίζουν. Μερικές μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία, το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα… γεννηθεί ως διάδοχη κατάσταση.

Ο νέος πρόεδρος του άλλοτε ισχυρού κόμματος, διαθέτει την ψυχική απόσταση από τους “συντρόφους”, που δεν είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι, μπορεί να προχωρήσει στα αυτονόητα βήματα, τα οποία δεν μπορούσε να δρομολογήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Να διαγράψει, να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές, να γκρεμίσει, να χτίσει κάτι καινούριο. Να αλλάξει και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αυτό ανακαλεί μνήμες… έντασης για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνουν ωστόσο ακόμη και ότι το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη του επιτρέπει να απευθυνθεί, και επομένως να αντλήσει από το σύνολο του πολιτικού και ιδεολογικού φάσματος.

Χρειάζεται χρόνο. Δεν είναι ωστόσο καθόλου σίγουρο ότι θα τον έχει. Χρόνο, όχι για να… μάθει (ελληνικά) ο ίδιος. Αλλά για να τον μάθουν οι Έλληνες. Και να αποφασίσουν αν μπορεί να ενσαρκώσει την εναλλακτική λύση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News