ΔΑΚ Αγρινίου: Ποτέ δεν ήταν προτεραιοτήτα η φύλαξη

Είναι μια πρόοδος το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Αγρινίου δεν επικαλείται την… αναρμοδιότητα, που το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο έχει γίνει από τα απανωτά περιστατικά κλοπών στα αποδυτήρια «μπάτε σκύλοι αλέστε». Θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι αρμόδια για τη φύλαξη είναι Αστυνομία. Ευτυχώς δεν το έκαναν.

Η κατάσταση όμως στο ΔΑΚ Αγρινίου διορθώνεται εύκολα. Αρκεί να προστεθεί η πινακίδα «εισέρχεστε με δική σας ευθύνη». Αν υπήρχε αυτή η πινακίδα, τώρα δεν θα υπήρχε αντικείμενο συζήτησης.

O Δήμος Αγρινίου θεωρεί προφανώς ότι φυλάσσεται το ΔΑΚ Αγρινίου με ένα φύλακα στη βάρδια, δηλαδή με ένα φύλακα να εποπτεύει εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 70 στρέμματα.

Με αυτό τον τρόπο επετεύχθη αυτή η μεγάλη επιτυχία… του Δήμου Αγρινίου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης να φυλάσσεται καλύτερα τη νύχτα και όχι τη μέρα. Τη μέρα που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες αθλητές και δεκάδες σωματεία…

Το κόστος για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων τη νύχτα από ιδιωτική εταιρεία στοιχίζει στο δήμο Αγρινίου περί τις 25.000 ευρώ. Όσο δηλαδή κόστισε η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Βανδή… Αν βεβαίως δεχθούμε τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής, γιατί δεν έχει τεκμηριωθεί ότι οι χορηγίες έριξαν κόστος της χριστουγεννιάτικης φιέστας από τα 50 στα 25 χιλιάρικα.

Και πόσο δύσκολο είναι είναι βάλεις μια… Βανδή (από άποψη κόστους) επιπλέον τη μέρα για να φυλάσσονται καλύτερα οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Αγρινίου; Δύσκολο δεν είναι προφανώς. Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και πολιτικών επιλογών.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News