Κίνημα της γραβάτας σε μίνι έκδοση

«Παγωμάρα» στους ελεύθερους επαγγελματίες

Το θυμάστε το κίνημα της γραβάτας για το ασφαλιστικό – φορολογικό του Κατρούγκαλου; Ίσως να μην αναβιώσει ξανά, αλλά οι επόμενες ημέρες είναι αρκετά κρίσιμες για το αν θα υπάρξει μεγάλη κοινωνική αντίδραση στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Ήδη οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» του κλάδου τους και πήραν απόφαση για αποχή. Εμπορικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα με ψηφίσματά τους ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου μιλώντας για φοροεπιδρομή με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αρκετά 24ωρα μετά τις αρχικές εξαγγελίες σε πολλούς κλάδους που θίγονται επικρατεί μια «παγωμάρα»…

Κάτι που ενδεχομένως εξηγείται από το γεγονός ότι ήταν μη αναμενόμενη αυτή η κίνηση με βάση όσα έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση. Μένει να δούμε αν αυτή η «παγωμάρα» είναι μια σιωπηλή αποδοχή των εξαγγελιών ή αν θα υπάρξει κύμα αντιδράσεων, που θα γενικευτεί και θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση μαζί με το μαστίγιο έδωσε και καρότο… την έκπτωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος. Αυτό ίσως μετριάσει κάπως τις αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News