Ερώτηση Σταρακά για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

«Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το 2022;»

Και νέα παρέμβαση της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνης του κοινοβουλευτικού τομέα αγροτικής ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνας Σταρακά, σε θέματα που αφορούν τους παραγωγούς της χώρα μας, αυτή τη φορά στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης υπογραμμίζει πως «βρισκόμαστε στο τέλος του 2023 και ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για το 2022, σε μεγάλο αριθμό ελαιοπαραγωγών». Ανάμεσα τους βρίσκονται και οι ελαιοπαραγωγοί του δήμου Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία και του δήμου Νικολάου Σκουφά στην Ήπειρο που φημίζονται για την εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή ελιών καλάμων και επιτραπέζιων.

Παράλληλα, τονίζει η Χριστίνα Σταρακά «οι ελαιοκαλλιεργητές τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από την ελλειμματική ανθοφορία των ελαιόδεντρων και ο ΕΛΓΑ οφείλει να μην κωλυσιεργεί άλλο και να καταθέσει άμεσα τις απαιτούμενες αποζημιώσεις στους πληγέντες», ενώ μετά «τα ακραία καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού και των αρχών του φθινοπώρου πολλά καλλιεργήσιμα εδάφη θεωρούνται ήδη άγονα» και«η αγροτική παραγωγή πρόκειται να μειωθεί αισθητά».

Σε αυτό το πλαίσιο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ρωτά ευθέως την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό:
1. Πότε θα γίνει η καταβολή της αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί το 2022;
2. Ποια άλλα μέτρα ενίσχυσης θα ληφθούν για τη μείωση της αγροτικής παραγωγής με έμφαση στη προστασία των ελαιοπαραγωγών;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News