Λείπει το τουριστικό προϊόν που θα διασυνδέσει την Αιτωλοακαρνανία

Απρόθυμοι οι ξενοδόχοι για την Ένωσή τους

Ένας από τους λόγους που η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας δεν είχε εντονότερη παρουσία τα προηγούμενα χρόνια είναι το γεγονός ότι αριθμεί πολύ λίγα μέλη σε σχέση με τον όγκο των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Και αυτό φιλοδοξεί να το αλλάξει το νέο ΔΣ της Ένωσης, καθώς ήδη συμμετέχει ξανά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, ενώ θα επιχειρήσει να εγγράψει και νέα μέλη.

Όπως ειπώθηκε, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το νέο ΔΣ την Πέμπτη, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν περί τα 100 ξενοδοχεία μόνο 18 είναι τα μέλη της Ένωσης. Ωστόσο αυτή η απροθυμία παρατηρείται και σε αντίστοιχες Ενώσεις και μάλιστα των πιο τουριστικών περιοχών της χώρας, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ένωση της Πάρου συμμετέχουν μόνο 27 μέλη.

Η απροθυμία των ξενοδόχων από περιοχή σε περιοχή σίγουρα έχει να κάνει και με τοπικές ιδιαιτερότητες. Πόσο μάλλον στην Αιτωλοακαρνανία, που έχει πολλές τέτοιες. Γιατί κακά τα ψέματα ένα ξενοδοχείο στη Ναύπακτο με ένα ξενοδοχείο στον Αστακό ή στην Αμφιλοχία, ίσως απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά και να έχει διαφορετικές προσδοκίες. Αυτό που λείπει σε κάθε περίπτωση από την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα είναι το τουριστικό προϊόν που θα κινηθεί σε διαδημοτικό επίπεδο, ίσως αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εκτός από περισσότερη επισκεψιμότητα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους ξενοδόχους για την Ένωσή τους.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News