«Όλοι τους ξέρουν, αλλά κανείς δεν τους «δίνει»…», ούτε ο τέως Διοικητής

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε στο Αγρίνιο για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος δεκάδων γιατρών για παράβασή καθήκοντος για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Αγρινίου από το 2018 έως το 2021.

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος, όσο και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών υπερασπίζονται τους γιατρούς που κατηγορούνται με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν οι υποδομές και η ανάλογη στελέχωση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών η υπόθεση αυτή έχει ως αφετηρία τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη τη μέρα της αποπομπής του από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την ενδεχόμενη απώλεια εσόδων του Νοσοκομείου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε ο Δ.Μιχάλης προέβη σε μια ανάρτηση μέσω των social media υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων :
«Το μόνο που προσωπικά κατήγγειλα είναι ότι κάποιοι μεγαλογιατροί στα γραφεία τους βλέπανε «πελατάκια» και τα έστελναν για εξετάσεις, χωρίς να εκδίδουνε παραπεμπτικό, για να μην αφήνουν ίχνη. Αφορά απειροελάχιστους –πού όλοι τους ξέρουν αλλά κανείς δεν τους ¨δίνει¨. Γι’ αυτό ζήτησα έρευνα, γιατί το θεωρώ ασέβεια στον πολίτη και απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Από ότι βλέπω όμως, με αυτό, δεν ασχολήθηκε κανείς. Βρήκαν το εύκολο θύμα, την ομογενοποίηση και πολτοποίηση όλων των γιατρών που εργάστηκαν στα ΤΕΠ, αδικώντας ακραία μάλιστα τον διαρκή –και πέραν των αντοχών τους- αγώνα που δίδουν καθημερινά για να κρατιέται ανοιχτό και το ΤΕΠ και το νοσοκομείο».

“Όλοι τους ξέρουν αλλά κανείς δεν τους «δίνει»…” είπε ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου… Από τη στιγμή όμως που ούτε ο ίδιος «έδωσε» τους μεγαλογιατρούς, αναμενόμενο ήταν η ιστορία αυτή -κατά το κοινώς λεγόμενο- να τους πάρει μπάλα όλους…