Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για φορολογικό : Συλλήβδην οι επιχειρηματίες στην «προκρούστεια κλίνη»

Από σήμερα, μέχρι και τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr το κείμενο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που φέρει τι τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με το νομοσχέδιο, εκτός από το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, που προκαλεί αντιδράσεις, περιλαμβάνουν: Την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, την αύξηση του προστίμου για χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, σε ποσό διπλάσιο της συναλλαγής, τη ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τη διακοπή συνεργασίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων με παραβάτες λαθρεμπορίας.

Εν όψει της διαβούλευσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι πάγια θέση της είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής. “Έχει τεράστια διαφορά όμως”, προσθέτει, “η προσπάθεια πάταξης των δυο αυτών αντικοινωνικών συμπεριφορών από το να τοποθετούνται συλλήβδην οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες στην «προκρούστεια κλίνη».

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δηλώνει ακόμη ότι θα επανέλθει μετά την ενδελεχή μελέτη του σχετικού νομοσχεδίου που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News