ΜΕΘ Αγρινίου : Tην «κολοκυθιά»… με την προκήρυξη

Τελικά έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις των εντατικολόγων και του Διευθυντή της ΜΕΘ Αγρινίου ή όχι;

Το πρόσφατο εντέλλεσθε της 6ης ΥΠΕ στους εντατικολόγους των νοσοκομείων των Ιωαννίνων για εφημερίες στο Αγρίνιο προκάλεσε την αντίδραση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών στις δύο περιοχές, που κατήγγειλαν ότι δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι θέσεις για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υποστηρίζει ότι έχουν προκηρυχθεί… Προκηρύχθηκαν τελικά ή όχι; Θα παίξουμε την κολοκυθιά;

Σε γραπτή του απάντηση μάλιστα -και έχει σημασία αυτό γιατί τα γραπτά μένουν- υποστηρίζει ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις. «Η ΜΕΘ του Αγρινίου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της. Μάλιστα για την ενίσχυση της Μονάδας έχουν προκηρυχθεί δύο (2) θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΒ’ κι έχουν ικανοποιηθεί πλήρως όλα τα αιτήματα που αφορούν τις ανάγκες της για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνας Σταρακά.

Είναι προφανές ότι κάποιος λέει ψέματα. Και είναι εξίσου προφανές ότι ψέματα λέει το Υπουργείο Υγείας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση σε όλες αυτές τις καταγγελίες των Νοσοκομειακών Γιατρών που έφτασαν και σε επίπεδο ΟΕΝΓΕ, θα είχε δοθεί μια απάντηση είτε από το Υπουργείο, είτε από την 6η ΥΠΕ.

Ενδεικτικό της αντίληψης που έχει το Υπουργείο Υγεία για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να καλύψει τα κενά στο χώρο της υγείας είναι ο τρόπος με τον οποίο απαντά ο Μάριος Θεμιστοκλέους για ένα παρόμοιο συμβάν, τη μετακίνηση των ακτινολόγων από το Νοσοκομείο Αγρινίου σε αυτό της Άρτας.

«Η πρακτική της μετακίνησης ιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με στόχο την κάλυψη εφημεριών, αποτελεί προσωρινή λύση έως την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων» απαντά χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Τι ακριβώς νόημα δίνει στην «προσωρινή λύση» το Υπουργείο Υγείας μπορεί να το καταλάβει κανείς από το γεγονός τρεις μήνες μετά την παραίτηση της Διευθύντριας της ΜΕΘ Αγρινίου δεν έχει βγει καν η προκήρυξη για την αναπλήρωση της θέσης. Εξάλλου, αν μιλούσαμε για κάτι όντως προσωρινό το εντέλλεσθε στους εντατικολόγους των Ιωαννίνων δεν θα ήταν επ’αόριστον…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News